ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δήμος Γεωργιάδης: Εξήγγειλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ

«Το πιο σημαντικό είναι να χαράξουμε πολιτικές που αγγίζουν την ουσία»

Την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού εξήγγειλε ο Δήμος Γεωργιάδης μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Δήμος Γεωργιάδης είναι υφιστάμενος αντιπρόεδρος της παράταξης όπου τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνεργασία με το υπόλοιπο συμβούλιο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό της Νεολαίας, είχαν έντονη δράση σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, ανέπτυξαν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ των νέων και των κέντρων αποφάσεων, συνεργάστηκαν στενά με την ηγεσία για την επίτευξη των ιστορικών για τη ΝΕΔΗΣΥ καταστατικών αλλαγών ενώ επίσης είχε ανάλαβαν την ιστορική επαναδραστηριοποίηση της ΝΕΔΗΣΥ Κερύνειας.

Όπως αναφέρει στην εξαγγελία του, με την ομάδα του θέλουν να δώσουν συνέχει στην επιτυχημένη πορεία της προεδρίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και του συμβουλίου του και με τους συνεργάτες του να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο τη Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα κύρια ζητήματα που αφορούν τους νέους, το στεγαστικό, την αξιοπρεπή επαγγελματική αποκατάσταση, την ενημέρωση των νέων για το Κυπριακό και την οικονομική βιωσιμότητα των νέων οικογενειών.

Θυμίζουμε πως η υφιστάμενη ηγεσία της ΝΕΔΗΣΥ αποτελείται από τον πρόεδρο Γιώργο Χατζηγεωργίου, την αναπληρώτρια Παντελίτσα Παπαμιχαήλ και τους αντιπροέδρους Κωνσταντίνο Γεωργίου, Κωνσταντίνο Ζαννέτο και Δήμο Γεωργιάδη.

Αυτούσια η εξαγγελία του Δήμου Γεωργιάδη:

Φίλες και φίλοι,

Φέτος είναι μια συμβολική χρονιά για μένα καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από τη μέρα που εντάχθηκα στη μεγάλη οικογένεια της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού ακολουθώντας το τρίπτυχο ΜΑΚΙ-ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ-ΝΕΔΗΣΥ. Μια μακρά πορεία γεμάτη όμορφες και δύσκολες στιγμές. Μια πορεία που ακολούθησα μαζί με πολλούς από εσάς ως πιστοί στρατιώτες. Ένα κομμάτι απ’ τη ζωή μας, όλες εκείνες οι μικρές και μεγάλες στιγμές που περάσαμε μαζί. Δέκα χρόνια μετά λοιπόν νιώθω έτοιμος να ηγηθώ αυτής της μεγάλης συλλογικής προσπάθειας διεκδικώντας τη θέση του Προέδρου της Νεολαίας μας.

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια εργαστήκαμε σκληρά, δίπλα στον πρόεδρο Γιώργο Χατζηγεωργίου, την ηγεσία και στελέχη της ΝΕΔΗΣΥ, κάτω από ιδιαίτερες στιγμές για την παράταξη μας ώστε να αναβαθμίσουμε την Νεολαία μας με δράσεις και εκσυγχρονιστικές πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Φέραμε σημαντικά αποτελέσματα στις εκλογικές διαδικασίες που πέρασαν και μπορέσαμε παράλληλα να αναδείξουμε έναν πρωτοφανή αριθμό στελεχών μας τόσο σε εσωκομματικές όσο και στις δημοτικές εκλογές. Παραμείναμε πιστοί στις αρχές αλλά και στους στόχους μας για μια νεολαία σοβαρή, με πολυεπίπεδη παρουσία, χωρίς περιορισμούς στην ατζέντα της.

Προετοιμάσαμε λοιπόν το έδαφος στην επόμενη ηγεσία, ώστε να πάει την Νεολαία μας ένα βήμα παραπέρα. Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε το πλάνο, την όρεξη και πάνω από όλα, έχουμε ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμα μας. Αυτή η ομάδα όμως πρέπει να μεγαλώσει ώστε η ΝΕΔΗΣΥ να γίνει το όργανο έκφρασης του κάθε νέου της Κύπρου. Εμείς οι ίδιοι να γίνουμε τα πρότυπα που αναζητούμε.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι να χαράξουμε πολιτικές που αγγίζουν την ουσία. Να ασχοληθούμε με τα πραγματικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι μας: το στεγαστικό, την αξιοπρεπή επαγγελματική αποκατάσταση, την ενημέρωση των νέων για το Κυπριακό και την οικονομική βιωσιμότητα των νέων οικογενειών.

Για να εμπνεύσουμε πρέπει πρώτα να αποδείξουμε στους νέους πως έγνοια μας είναι το μέλλον τους και όχι η ψήφος τους. Με διάρκεια και εις βάθος χρόνου.

Δεν πιστεύω στα μεγάλα λόγια. Σήμερα, η κοινωνία χρειάζεται λιγότερες εξαγγελίες και περισσότερες πράξεις. Η Νεολαία μας πρέπει να ακούει περισσότερα από όσα λέει και να πράττει περισσότερα από όσα δείχνει. Για αυτό λοιπόν καλώ τους Πρωτοπόρους, τους ΝΕΔΗΣΥτες, τους ΜΑΚΙτες, και όλους τους νέους να γίνουν μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Μαζί, μπορούμε να συνδράμουμε ουσιαστικά για την αλλαγή που αναζητούμε στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Κλείνω με μια σκέψη που με καθοδηγεί: 'Να είσαι τίμιος, φίλε. Να έχεις πάντα το εμείς πάνω από το εγώ, να πολεμάς την αδικία και όταν κληθείς να μπεις στη φωτιά για τα πιστεύω σου να μην σκεφτείς ούτε λεπτό το προσωπικό σου κόστος.'

Εύχομαι να έχουμε μια υγιή εκλογική διαδικασία, με το ήθος και τη σοβαρότητα που αρμόζει στη Νεολαία μας.

Με εκτίμηση,

Δήμος Γεωργιάδης

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση