ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη μετά την επικοινωνία με Μητσοτάκη

Αναμένεται ανακοίνωση από ΟΗΕ

ΚΥΠΕ

Την ικανοποίησή του από όσα άκουσε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης λέγοντας ότι καλό είναι να αναμένουμε την ενημέρωση απόψε από τα Ηνωμένα Εθνη.

Ερωτηθείς εάν έχει ενημέρωση για τη συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στις ΗΠΑ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος είπε "μίλησα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, με πήρε τηλέφωνο, μίλησε και ο Υπουργός Εξωτερικών με τον κ. Γεραπετρίτη, μιλήσαμε με την κ. Ολγκίν και απόψε στις 10 ώρα Κύπρου θα κάνει σχετική δήλωση ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ -άρα να κάνουμε λίγη υπομονή- και θα ανακοινώσει εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ ποιες είναι οι προθέσεις του".

Σε ερώτηση εάν είναι ικανοποιημένος από όσο ενημερώθηκε, είπε ότι "είμαι ικανοποιημένος από όσα έχω ακούσει από τον Ελληνα Πρωθυπουργό αλλά και από την ενημέρωση που είχα από τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μίλησε με τον Ελληνα ομόλογό του, να αναμένουμε τις ανακοινώσεις του ΓΓ του ΟΗΕ. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω μιλώντας και με την κ. Ολγκίν θα γίνει σχετική δήλωση".

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τη νέα ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, είπε ότι αυτά που είχε να πει τα είπε, απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι "θεωρώ σημαντικό τον θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου και ως ο θεματοφύλακας του θεσμού οφείλω να τον προστατεύσω".

Οι δηλώσεις του Προέδρου έγιναν στο περιθώριο της τέλεσης εγκαινίων έκθεσης έργων του Μιχαήλ Κάσιαλου, στο Μουσείο Κώστα Αργυρού, στον Μαζωτό.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση