ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κοινοβουλευτική ερώτηση για παύση Γ. Ελεγκτή κατέθεσε ο Φειδίας Παναγιώτου

Η ερώτηση αναμένεται να καταχωρηθεί στον επίσημο κατάλογο των ερωτήσεων ευρωβουλευτών προς την Κομισιόν τις επόμενες ημέρες

ΚΥΠΕ

Κοινοβουλευτική ερώτηση για το κράτος δικαίου στην Κύπρο και την παύση του Γενικού Ελεγκτή κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κύπριος ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου (Μη Εγγεγραμμένοι), σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το κείμενο το οποίο μοιράστηκε στην ανάρτησή του ο κ. Παναγιώτου φέρει ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου. Η ερώτηση δεν έχει ακόμα καταχωρηθεί στον επίσημο κατάλογο των ερωτήσεων ευρωβουλευτών προς την Κομισιόν, κάτι που αναμένεται να γίνει βάσει της διαδικασίας τις επόμενες ημέρες.

Στη βάση «του ρόλου της ως θεματοφύλακα των συνθηκών της ΕΕ, πληροφορούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συγκεκριμένη περίπτωση του Γενικού Ελεγκτή της Κύπρου, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο» αναφέρεται στην ερώτηση.

«Λαμβάνοντας υπόψη πως ο Γενικός Ελεγκτής είναι θεσμός κλειδί σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση δημόσιων πόρων και διενεργεί ανεξάρτητους εξωτερικούς ελέγχους στην εκτελεστική εξουσία, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες πως ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απομακρύνθηκε λόγω της καλά γνωστής δραστηριότητας του κατά της διαφθοράς» προστίθεται.

«Θα ξεκινούσε η Κομισιόν επίσημη έρευνα σε σχέση με πιθανές παραβιάσεις του Κράτους Δικαίου στην Κύπρο σε σχέση με την κατάσταση με τον τέως Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, και αν δικαιολογείται, θα προτείνει η Κομισιόν διαδικασία επί παραβάσει;» καταλήγει το κοινοβουλευτικό ερώτημα.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση