ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κουκουμάς: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στα δύσκολα εν χασιμιός

Κριτική από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ και σε Νίκο Αναστασιάδη, γενικό εισαγγελέα, Αννίτα Δημητρίου

24news team

Στα δύσκολα, όταν λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κρύβεται ή απουσιάζει, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, μιλώντας σήμερα σε εκπομπές τηλεοπτικά κανάλια, με αφορμή τον διορισμό νέου γενικού ελεγκτή.

Σε δηλώσεις του στον Alpha ο Γιώργος Κουκουμάς είπε: «Να χαρούμε ότι ο πρόεδρος μας ενημερώθηκε ότι παύθηκε ο προηγούμενος γενικός ελεγκτής. Διότι έχει μία εβδομάδα, η εντύπωση στον κόσμο είναι ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εν χασιμιός. Δεν ξέρει καν ότι συμβαίνουν όλα τούτα στον τόπο μας και είναι ευχάριστο το ότι ενημερώθηκε».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις στο κόμματου ότι άλλα έλεγαν στον παρελθόν για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και ότι έπρεπε να δει τον ρόλο του, απάντησε: «Σε διάφορες περιπτώσεις είχαμε διαφωνήσει και είχαμε ασκήσει κριτική για παρεμβάσεις του γενικού ελεγκτή που ξέφευγε των αρμοδιοτήτων του. Τίποτα από όλα αυτά δεν μπορούσε να τον καταστήσει ως ανίκανο ή επικίνδυνο για τη θέση του. Άλλο να διαφωνήσεις και άλλο να του αποδώσουν όλα αυτά».

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ είπε ακόμα πως «ο στόχος του προέδρου της Δημοκρατίας και της Νομικής Υπηρεσίας δεν είχαν στόχο να διευκρινιστούν τα όρια του γενικού εισαγγελέα αλλά να παυθεί και να φιμωθεί ο συγκεκριμένος ελεγκτής επειδή ξεσκέπαζε σκάνδαλα.

Σκάνδαλα και καρτέλ

Χωρίς τις εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ελάχιστα θα ξέραμε για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, για το σκάνδαλο στο τερματικό, για τα καρτέλ στα καύσιμα, για τα ταξίδια του Αναστασιάδη με το τζετ του Σαουδάραβα στις Σεϋχέλλες. Άλλο να έβγαινε ένας βουλευτής να καταγγείλει και άλλο ένα όργανο του κράτους να τεκμηριώσει ατασθαλίες και σκάνδαλα».

Ο Γιώργος Κουκουμάς άσκησε επίσης κριτική στον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στον γενικό εισαγγελέα και στην πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Δείτε τα όσα ανέφερε στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση