ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπηχτές Στεφάνου σε Αννίτα - «Γι’ ακόμα μια φορά Επιμηθείς, αντί Προμηθείς»

Το ΑΚΕΛ είχε ήδη καταθέσει προτάσεις από τον περασμένο Απρίλιο, ανέφερε ο ΓΓ του κόμματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μετά την πρόταση Αννίτας να θέσει στη σύσκεψη αρχηγών θέμα για μόνιμη αναπλήρωση του Προέδρου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου μέσα από ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» αναφέρει πως το κόμμα της Αριστεράς είχε ήδη καταθέσει προτάσεις από τον περασμένο Απρίλιο. Όπως αναφέρει, οι προτάσεις αφορούσαν για εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής που περιλαμβάνει και το θέμα της αναπλήρωσης του Προέδρου της Βουλής.

Επιπρόσθετα, σημειώνει πως τότε είχε συγκληθεί «μια και μοναδική Συνεδρία της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. Μετά το θέμα παραμερίστηκε, όχι με ευθύνη του ΑΚΕΛ». «Γι’ ακόμα μια φορά Επιμηθείς, αντί Προμηθείς», αναφέρει χαρακτηριστικά στο τέλος ο κ. Στεφάνου.

Η σχετική ανάρτηση

Το ΑΚΕΛ από τον περασμένο Απρίλιο έχει καταθέσει προτάσεις για εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής που περιλαμβάνει και το θέμα της αναπλήρωσης του Προέδρου της Βουλής. Είχε συγκληθεί τότε μια και μοναδική Συνεδρία της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. Μετά το θέμα παραμερίστηκε, όχι με ευθύνη του ΑΚΕΛ.

Γι’ ακόμα μια φορά Επιμηθείς, αντί Προμηθείς

Υπενθυμίζεται πως η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε σήμερα ότι η Βουλή «πρέπει να εγκύψει άμεσα στο ζήτημα της μόνιμης αναπλήρωσης των δύο λειτουργημάτων, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής, όταν και εφόσον συντρέχει ανάγκη και υπό το πρίσμα του Άρθρου 72.3 του Συντάγματος». Η κ. Δημητρίου ανέφερε πως η ίδια θα θέσει το ζήτημα στη σύσκεψη αρχηγών ή/και εκπροσώπων των κομμάτων, την προσεχή Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και αναπληρούσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε περίπτωση πρόσκαιρης απουσίας ή προσωρινού κωλύματος, σύμφωνα με το Άρθρο 36.2 του Συντάγματος, κρίνω αναγκαίο να δηλώσω ότι η Βουλή ως σώμα πρέπει να εγκύψει άμεσα στο ζήτημα της μόνιμης αναπλήρωσης των δύο λειτουργημάτων, του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής, όταν και εφόσον συντρέχει ανάγκη και υπό το πρίσμα του Άρθρου 72.3 του Συντάγματος. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, σε περίπτωση απουσίας του Προέδρου της Βουλής τα καθήκοντα αυτού ασκούνται από τον γηραιότερο Βουλευτή, εκτός αν αποφασισθεί διαφορετικά.

Στην παρούσα φάση, η ανάγκη λήψης Απόφασης από το Σώμα για μόνιμη αναπλήρωση της Προέδρου της Βουλής προκύπτει ως αποτέλεσμα των πρόσφατων δημόσιων δηλώσεων για διορισμό Γενικού Ελεγκτή, γεγονός το οποίο προκάλεσε αχρείαστους τριγμούς θεσμικής φύσεως που επιβάλλουν τη μόνιμη αντιμετώπιση του ζητήματος, πρώτιστα για λόγους διασφάλισης της αναγκαίας θεσμικής σταθερότητας και τάξης.

Συνεπώς, θεωρώ επιβεβλημένο να θέσω το ζήτημα στη Σύσκεψη Αρχηγών ή/και Εκπροσώπων των κομμάτων, την προσεχή Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2024.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση