ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΝΕΔΗΣΥ: Ισχυρό προβάδισμα Δήμου Γεωργιάδη

Το τελικό αποτέλεσμα θα καθοριστεί στις 3 Νοεμβρίου

Ενώ αναμένεται ότι στις 3 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα για την προεδρία της ΝΕΔΗΣΥ ένας από τους δύο υποψήφιους φαίνεται να έχει αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα. Πρόκειται γαι τον Δήμο Γεωργιάδη ο οποίος πέτυχε σημαντική επιτυχία κατά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εκλογών το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Γεωργιάδης εξασφάλισε την εκλογή ενός υψηλού ποσοστού γύρω στο 75% των εκλεκτόρων που στήριξε. Κέρδισε με μεγάλη διαφορά τις επαρχίες της Λευκωσίας και της Αμμοχώστου και όλους τους εκλέκτορες της Λάρνακας και της Κερύνειας. Από την άλλη ο ανθυποψήφιός του  Δήμος Κουντούρης κέρδισε στη Λεμεσό ενώ οι δύο υποψήφιοι εξέλεξαν από μισούς εκλέκτορες στην Πάφο.

Πέραν από τους 162 εκλέκτορες που αναδειχθήκαν στις εκλογές του Σαββάτου, δικαίωμα ψήφου έχουν αυτόματα και τα μέλη του Ανωτάτου Συμβουλίου της ΝΕΔΗΣΥ και των 23μελών Επαρχιακών Συμβουλίων καθώς επίσης και αντιπροσωπεία των τοπικών επιτροπών. Επιπλέον, δικαίωμα ψήφου έχουν 280 αντιπρόσωποι της Πρωτοπορίας και 140 αντιπρόσωποι της Μαθητικής Κίνησης.

Ως γνωστό, αυτή είναι η τελευταία φορά που η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα εφαρμόσει το εκλεκτορικό σύστημα εκλογών αφού με τη νέα ηγεσία εφαρμόζεται το νέα καταστατικό όπου από τώρα και στο εξής ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ θα εκλέγεται απευθείας από τα μέλη της. 

 

 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση