ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Ολόκληρη η απόφαση του Ανωτάτου για παύση του Γενικού Ελεγκτή

Δείτε αυτούσιο το κείμενο της ιστορικής απόφασης που καλύπτει 209 σελίδες

24news team

Ιστορική είναι η απόφαση που έλαβε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο για παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά ύστερα από αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη. Η απόφαση των οκτώ δικαστών του Ανωτάτου λήφθηκε ομόφωνα και είναι δεσμευτική για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Όπως αναφέρεται στο μακροσκελές κείμενο της απόφασης που καλύπτει 209 σελίδες, το Ανώτατο έκρινε τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη ένοχο ένοχο και ανίκανο να ασκεί τα καθήκοντα του σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την άμεση απόλυσή του λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «ο Γενικός Ελεγκτής παραβίασε τα όρια και έδειξε συμπεριφορά κατώτερη των περιστάσεων, που τον καθιστά ανίκανο». Επισημαίνεται ακόμα ότι ο Γενικός Ελεγκτής παραβίασε βάναυσα το τεκμήριο αθωότητας του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και έδειξε εμπάθεια ενώ στοχοποιούσε το Γενικό Εισαγγελέα και τον θεσμό που υπηρετεί. Προστίθεται ότι «προκάλεσε εκφοβισμό και υπονόμευσε το κράτος δικαίου» και ότι μεταξύ άλλων έκανε ανεπίτρεπτη χρήση των κοινωνικών δικτύων με ειρωνείες και αντιπαραθέσεις.

Δείτε ολόκληρη η απόφαση του Ανωτάτου για παύση του Γενικού Ελεγκτή ΕΔΩ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση