ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Λετυμπιώτης: Τι απαντά στις αιχμές που άφησε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Για δήλωση ΑΚΕΛ: «Νομίζω θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο υπεύθυνοι στις τοποθετήσεις μας»

24news team

O Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 «Μέρα Μεσημέρι», αναφέρθηκε τόσο στα επόμενα βήματα από πλευράς Προέδρου σε σχέση με την παύση του Γενικού Ελεγκτή όσο και στις αιχμές που άφησε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης προς τον, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Οδυσσέα Μιχαηλίδη περί φαγώματός του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε: «Από την πρώτη στιγμή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τοποθετήθηκε για μια σοβαρή σύγκρουση μεταξύ των κορυφαίων ανεξάρτητων θεσμών, με δεδομένο το συνταγματικό πλαίσιο που είναι καθορισμένο και το οποίο οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε. Σεβαστήκαμε αυτή τη διαδικασία εμείς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο σεβασμός του και προς τον θεσμό και προς το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ήταν και είναι δεδομένος και αυταπόδεικτός και σε αυτό το σημείο θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τις νενομισμένες διαδικασίες και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ακολούθως ο κύριος Λετυμπιώτης είπε: «Σας θυμίζω ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε υπογράψει τότε τη διαδικασία που είχε εκκινήσει. Ως ανεξάρτητοι θεσμοί έφτασαν στο σημείο να επιλυθεί αυτή η θεσμική σύγκρουση μεταξύ τους στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο σήμερα έχει αποφανθεί ομόφωνα με αυτή του την απόφαση. Εμείς να επαναλάβουμε, για μια ακόμα φορά, τον αυτονόητο σεβασμό μας προς όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς και την βαθιά πεποίθησή μας ότι πρέπει όλοι να υπηρετούμε τους θεσμούς με πρώτιστο στόχο το όφελος του Κυπριακού λαού».

Όσον αφορά σχόλια από πλευράς ΑΚΕΛ, για το ότι ο Πρόεδρος εντέχνως απουσιάζει σήμερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως: «Νομίζω θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο υπεύθυνοι στις τοποθετήσεις μας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε οριστεί ως κύριος ομιλητής για αυτή την εκδήλωση, αν δεν κάνω λάθος, από τον περασμένο Μάιο, δεν νομίζω να υπήρχε πιθανότητα ή δυνατότητα να γνωρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο οποιοσδήποτε πότε θα ήταν η ημερομηνία που θα ανακοινωνόταν η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου».
Ως προς τα επόμενα βήματα ο κύριος Λετυμπιώτης είπε: «Υπάρχουν διαδικασίες που προνοεί το Σύνταγμα και θα ακολουθηθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση