ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Όταν ο ΠτΔ ξαφνιάζει: Ο αστραπιαίος διορισμός Γενικού Ελεγκτή

Ο διορισμός του… αεροδρομίου, οι αντιδράσεις και η ασυνεννοησία

24news team

Σχεδόν αμέσως αντέδρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στον διορισμό νέου Γενικού Ελεγκτή, γεγονός που όντως ξάφνιασε αφού δεν μας έχει συνηθίσει σε αστραπιαίες ενέργειες. Η αμεσότητα στην επιλογή του αντικαταστάτη του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ακόμα κι αν οφείλεται στις απειλές του Ζαχαρία Κουλία ή στην τάχιστη αντίδραση της Αννίτας Δημητρίου, αποτελεί ίσως τη μοναδική κεραυνοβόλα απάντηση του ΠτΔ σε σημαντικό θέμα κατά τη διάρκεια της προεδρικής του θητείας.

Πρόκειται για μια ενέργεια που προκάλεσε όχι μόνο έκπληξη αλλά και συζητήσεις σε πολιτικά πηγαδάκια αλλά και αναρτήσεις με ερωτήματα και θεωρίες συνωμοσίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της ανακοίνωσης του διορισμού ενώ ο ΠτΔ βρίσκεται ακόμα στο εξωτερικό.

Μεταξύ των όσων καταγράφονται σε τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η αναφορά ότι ο Πρόεδρος ανακοινώνοντας τον διορισμό του νέου Γενικού Ελεγκτή παραγνώρισε όχι μόνο την πρόεδρο της Βουλής αλλά και την ίδια την Βουλή και τα κόμματα. Και αυτό γιατί για μια τόσο σημαντική πολιτική απόφαση χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση ή ενημέρωση.

Είχε προηγηθεί η αναβολή του ταξιδιού της Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας Αννίτας Δημητρίου στην Μάλτα με στόχο να αποτρέψει τον διορισμό από τον Ζαχαρία Κουλία του Στέλιου Πλατή στη θέση του Γενικού Ελεγκτή.

Η αναβολή του ταξιδιού της που θα γινόταν μεταξύ 25ης και 27ης Σεπτεμβρίου 2024 και ο επακόλουθος διορισμός σήμερα του νέου Γενικού Ελεγκτή επιβεβαιώνει την έλλειψη συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ της Προέδρου της Βουλής και του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Άδικα ανέβαλε το ταξίδι

Η ίδια η κ. Δημητρίου με ανάρτησή της ανέφερε πως ανέβαλε το ταξίδι για να διασφαλίσει «την ομαλότητα και τη σταθερότητα στον τόπο μας, η οποία πλήττεται από δημόσιες δηλώσεις». Εννοούσε βεβαίως ξεκάθαρα τις δηλώσεις-απειλές του Ζαχαρία Κουλία ότι θα προέβαινε στον διορισμό όταν θα αναλάμβανε Προεδρεύων της Δημοκρατίας στις 25 Σεπτεμβρίου.

«Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε σε μία κρίση να γεννάει άλλη κρίση, αλλά οφείλουμε με υπευθυνότητα να θωρακίσουμε θεσμούς και να τιμήσουμε τα αξιώματα που υπηρετούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων η Αννίτα Δημητρίου στη χθεσινή της δήλωση.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου δήλωσε σήμερα το πρωί στο Τρίτο του ΡΙΚ ότι η απόφασης της Αννίτας Δημητρίου δεν λήφθηκε μετά από οποιαδήποτε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση