ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το έντονο ενδιαφέρον της για συμμετοχή στο GSI επαναβεβαίωσε η TAQA προς τον ΠτΔ

Συζητήθηκαν τρόποι επέκτασης αλλά και επιτάχυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της εταιρείας

ΚΥΠΕ

Το έντονο ενδιαφέρον της για συμμετοχή στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης GSI Κύπρου-Ελλάδας επαναβεβαίωσε αντιπροσωπεία της κρατικής εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) TAQA με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Δρα Αφίφ Σαϊφ Αλ Γιαφέι, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα ΗΑE στις 9 Σεπτεμβρίου και της εκεί συνάντησής του με τον Πρόεδρο της χώρας, όπου, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένου αυτού της ενέργειας.

Υπενθυμίζει επίσης ότι η κρατική εταιρία TAQA των ΗΑΕ διατηρεί έντονο ενδιαφέρον σε σχέση με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης GSI Κύπρου-Ελλάδας, σημειώνοντας ότι τον Δεκέμβριο του 2023 η εταιρεία είχε υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον ΑΔΜΗΕ, ενώ αρκετές υπήρξαν και οι συναντήσεις της Επιτροπής που έχει συσταθεί ειδικά για τη διερεύνηση της συμμετοχής της εταιρείας στο έργο.

Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, κατά τη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι επέκτασης αλλά και επιτάχυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της εταιρείας.

Προσθέτει ότι οι εκπρόσωποι της TAQA επαναβεβαίωσαν το έντονο ενδιαφέρον της εταιρείας για συμμετοχή στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης, συμπληρώνοντας ότι συμφωνήθηκε όπως τις επόμενες εβδομάδες υπάρξει συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο πλευρών για τον καθορισμό συγκεκριμένου οδικού χάρτη σε σχέση με τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Δώρος Βενέζης, το μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Χριστόφορος Χατζηκυριάκου και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες, καταλήγει η δήλωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση