ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Προκλητικός ο Ερντογάν: Ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για δύο κράτη και δύο έθνη, προκειμένου να υπάρξει λύση στο Κυπριακό

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την αναγνώριση του ψευδοκράτους από τη διεθνή κοινότητα, μιλώντας για δύο κράτη και δύο έθνη, προκειμένου να υπάρξει λύση στο Κυπριακό -το έκανε, μάλιστα, λίγη ώρα πριν από την επίσημη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας κατά την 79η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Τουρκίας επικεντρώθηκε σε όσα διαδραματίζονται στη Γάζα, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Ισραήλ και προσωπικά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ δεν έλειψε και η αναφορά στα Κατεχόμενα.

Ο Ερντογάν κάλεσε «άλλα κράτη, που δεν αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη, να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος το συντομότερο δυνατό, όντας στη σωστή πλευρά της ιστορίας σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Τα τελευταία χρόνια, η στάση των Ηνωμένων Εθνών ήταν ανεπαρκής ως προς την εκπλήρωση της ιδρυτικής τους αποστολής. Μετατρέπονται ολοένα και περισσότερο σε μια δυσλειτουργική, δυσκίνητη και αδρανή δομή» υπογράμμισε και συνέχισε: «Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του Ισραήλ, η Γάζα έχει γίνει το μεγαλύτερο νεκροταφείο παιδιών και γυναικών στον κόσμο».

Απευθυνόμενος σε διεθνείς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης, τόνισε: «Αυτοί τους οποίους το Ισραήλ σκότωσε σε ζωντανές μεταδόσεις, δεν είναι συνάδελφοί σας; Ω, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τι περιμένετε για ν' αποτρέψετε τη γενοκτονία της Γάζας και να πείτε "σταματήστε" αυτή την καταπίεση και τη βαρβαρότητα; Τι περιμένετε για να σταματήσετε τις σφαγές;».

Αδιαφορώντας για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, είπε ο Ερντογάν, η κυβέρνηση Νετανιάχου διαπράττει εθνοκάθαρση και γενοκτονία εναντίον ενός έθνους, ενώ παράλληλα καταλαμβάνει τα εδάφη του. «Όπως η συμμαχία της ανθρωπότητας σταμάτησε τον Χίτλερ πριν από 70 χρόνια, έτσι πρέπει να σταματήσει τον Νετανιάχου και το δίκτυο δολοφόνων του» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, επανέλαβε τα περί ίδρυσης ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και γεωγραφικά ενοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το αναβάλλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση