ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στις 13 Ιανουαρίου ξεκινά επί της ουσίας η δίκη για τις πολιτογραφήσεις

Αναβλήθηκε η σημερινή διαδικασία

ΚΥΠΕ

Στην επί της ουσίας ακροαματική διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει στις 13 Ιανουαρίου του 2025 η διαδικασία της ποινικής υπόθεσης, που αφορά τόσο στο ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, όσο και σε γεγονότα στο πλαίσιο των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, ο πρώην Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη και ο εκ των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας του κ. Τζιοβάνη, Αντώνης Αντωνίου.

Και οι τρεις αντιμετωπίζουν κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου, που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν τη Δευτέρα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, το οποίο αποφάσισε την εκ νέου αναβολή της διαδικασίας, αφού η κατηγορούσα Αρχή ανέφερε πως εκκρεμεί η παράδοση στην υπεράσπιση της λίστας τεκμηρίων, η οποία διαβεβαίωσε ότι εντός δεκαημέρου θα τους παραδοθεί.

Εξάλλου, όπως αποφάσισε το Δικαστήριο, στις 16 Δεκεμβρίου του 2024, οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν ξανά ενώπιον του, για σκοπούς προγραμματισμού της διαδικασίας. Η διαδικασία έχει οριστεί στις 09:30.

Κατά τη σημερινή ακρόαση, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων εξέφρασαν την πρόθεση όπως γίνουν παραδεκτά κάποια γεγονότα, για σκοπούς συντόμευσης της διαδικασίας.

Όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο υπάρχει πρόθεση να γίνουν παραδεκτοί τουλάχιστον οι μισοί μάρτυρες, δηλαδή οι 16 από τους 32.

Οι κατηγορούμενοι θα είναι παρόντες στην επόμενη διαδικασία με τους ίδιους όρους.

Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος Αντρέας Πιττάτζιης, ο οποίος ήταν ένας εκ των κατηγορουμένων, απαλλάχθηκε στις 11 Οκτώβριου του 2023 από το κατηγορητήριο.

Η συνέχεια της υπόθεσης ενώπιον της δικαστικής αίθουσας θα συνεχιστεί πλέον, με τον Αντρέα Πιττάτζιη να εμφανίζεται ως δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αντώνη Αντωνίου.

Σημειώνεται ότι για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση