ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ: Οι ανεξεταστέοι Υπουργοί - Υφυπουργοί ανασχηματίζονται τον Οκτώβριο

Ποιοι μένουν, ποιοι αποχωρούν - Διευρύνεται η κάστα Χριστοδουλιδικών

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

ΑΝΑΣΚΟΥΜΠΩΝΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΜΕ ΕΥΡΕΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

• Αν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στις δημοσκοπήσεις και ενεργεί κατά το ΕΝΣΤΙΚΤΟ του και την περιρρέουσα που εισπράττει, εντούτοις αναγνωρίζει ότι θα πρέπει ν’ αλλάξουν πάρα πολλά στην Κυβέρνηση του, η οποία παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και στασιμότητας. Κι όπως όλοι οι προπονητές θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και φρεσκάρισμα στην ομάδα για να αντεπεξέλθει στον αγώνα και να επιχειρήσει, να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Έτσι και στην προκειμένη ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ετοιμάζεται για εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα -μάλλον τον ερχόμενο Οκτώβριο- επιχειρώντας δυναμικό RESTART, όπως λένε στα χωριά μας ή αν προτιμάτε ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ.

ΤΙ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

• Οι αλλαγές στο Υπουργικό σχήμα θα είναι εκτεταμένες και μάλλον ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ, κυρίως για τους Υφυπουργούς, από τους πλείστους εξ αυτών να έχει ΣΦΟΔΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς που επιβάλλει και κυρίως δεν παρήγαγαν το έργο που τους ανατέθηκε, όπως περιγράφεται στο πρόγραμμα του. Ως γνωστό με την συμβολή της Υφυπουργού παρά τω Προέδρω ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΙΚΗ, η οποία έστησε την επονομαζόμενη ΠΑΡΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η οποία ελέγχει τα Υπουργεία και Υφυπουργεία και αναλόγως δίνει βαθμούς στους κατέχοντες θώκους στο κυβερνητικό σχήμα. Ε, σ’ αυτές τις μετρήσεις αρκετοί εκ των Υφυπουργών και ορισμένοι εκ των Υπουργών πήραν ΑΠΡΟΒΙΒΑΣΤΟ και ως εκ τούτου δεν μπορούν να συνεχίζουν στην ίδια τάξη με το ίδιο αξίωμα.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ… ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

• Αν και δεν φάνηκε να τον επηρεάζει, εντούτοις ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ για να ανασχηματιστούν συνεργάτες του -όπως αποκαλεί τους κατέχοντες θέση στο Υπ. Συμβούλιο- είναι και η συμπλήρωση του πολυπόθητου 18ΜΗΝΟΥ θητείας, με το οποίο οι υπηρετήσαντες ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ - ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ και σύνταξη στα 60 παρακαλώ και εφάπαξ. Οπόταν, για κορίτσια όπως οι Υφυπουργοί Πρόνοιας ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ και Ναυτιλίας ΜΑΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗ (πέρασαν και δεν ακούμπησαν την μπάλα κατά την ποδοσφαιρική αργκό) τα οποία ήταν μαζί του στον προεκλογικό αγώνα, δεν θα έχει ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ, αφού θα φύγουν τακτοποιημένα.

• Στην πλάστιγγα είναι και ο Υφυπουργός Τουρισμού ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΜΗΣ, στον οποίο χρεώνεται το αλαλούμ με την TUI, που ενώ ξεκίνησε ως ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ για την Κυβέρνηση, αφού τερματίζονται οι επιδοτημένες διακοπές στα κατεχόμενα, εντούτοις μετατρέπεται σε ΘΟΛΟ ΠΕΔΙΟ, που σηκώνει κίτρινη κάρτα… Παρεμπιπτόντως, προσέξτε την σχιζοφρένεια του κράτους μας και πώς εξελίξαμε το σύνδρομο της Στοκχόλμης και το εξειδικεύσαμε στην αρρώστια του Κυπριστάν. Εμείς οι μακάκες φορολογούμενοι, πληρώνουμε τουριστικούς πράκτορες για να φέρνουν τουρίστες στο Κυπριστάν, να αρπάζουν τα περισσότερα, οι αιωνίως παραπονεμένοι-κλαμένοι ξενοδόχοι, και τους επιτρέπουμε να πηγαίνουν στα κατεχόμενα εδάφη προς επίσκεψη. Δηλαδή επιδοτούμε την κατοχή και επισήμως. Καλό κι αυτό…

Η ΠΙΚΗ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

• Πάμε όμως στο προκείμενο. Η Υφυπουργός παρά τω προέδρω ΕΙΡΗΝΗ ΠΙΚΗ, η οποία θεωρείται η εξ απορρήτων του ΝικΧρι θα ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ και θα επιστρέψει ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΡΙΑ στο Υπουργείο Οικονομικών. Ε, μα από απλή λειτουργός, επιφορτισμένη ανάμεσα σ’ άλλα και με την αίθουσα των κομπιούτερ που πλημμύρισε, να γίνει πολιτική προϊστάμενη των μανδαρίνων - συναδέλφων της είναι τεράστια αναβάθμιση. Ο ΜΑΚΗΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ οικειοθελώς θα ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ και θα παραδώσει όπως ανάφερε και πρόσφατα -δίκην απολογισμού- ισχυρή οικονομία.

• Όσον αφορά τον Υφυπουργό καινοτομίας ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΔΑΜΙΑΝΟΥ, θα διαφανεί οσονούπω αν θα επιβιώσει από την υλοποίηση των εξαγγελιών περί ψηφιακής μετάβασης, ψηφιακού πορτοφολιού και άλλων τέτοιων για τα οποία ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δίνει ιδιαίτερη σημασία. Στην περίφημη ζυγαριά Χριστοδουλίδη βρίσκεται η Υφυπουργός Πολιτισμού ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΣΣΙΑΝΙΔΟΥ, ενώ παραμένουν οι Υφυπουργοί ευρωπαϊκών θεμάτων ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΡΑΟΥΝΑ και ο Μετανάστευσης ΝΙΚΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Σκέψεις για να δοθεί στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΛΕΤΥΜΠΙΩΤΗ υπουργικός θώκος γίνονται στο μυαλό του άρχοντα του λόφου, με αναβάθμιση του ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στην θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

ΟΙ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΦΟΒΟΙ

• Όσον αφορά τους Υπουργούς, ΣΤΑΘΕΡΟΙ και δεν μετακινούνται είναι οι: Υπουργός Εξωτερικών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΜΠΟΣ, Υπ. Εσωτερικών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, Υπ. Άμυνας ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΜΑΣ, Υπ. Παιδείας ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ και Υπ. Γεωργίας ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ. Για διαφορετικούς λόγους που δεν έχουν σχέση με την αποδοτικότητα τους, αλλά ενδέχεται να ανασχηματιστούν είναι ο Υπ. Εργασίας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, υπ. Μεταφορών ΑΛΕΞΗΣ ΒΑΦΕΑΔΗΣ και Υπ. Ενέργειας ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ. Αν και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν είναι ΘΙΑΣΩΤΗΣ των εσωτερικών αλλαγών και μετακινήσεων Υπουργών, εντούτοις δεν αποκλείεται να έχουμε ορισμένες, βάσει των οποίων ευελπιστεί ότι θα αναμορφώσει το ζοφερό κλίμα.

ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΔΗΚΟ - ΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΙΚΩΝ

• Απίστευτο αλλά Κυπρισταννικό: Στην εξίσωση ποτέ μην αφαιρείται το ΚΥΡΙΑΡΧΟ, το ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημιουργεί την ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΣΤΑ των επονομαζόμενων ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΙΚΩΝ, με τους οποίους θα ΠΟΡΕΥΤΕΙ για να διεκδικήσει τον ανώτατο κρατικό θώκο και το 2028. Αφού αντιλήφθηκε ότι με τα κόμματα δεν βγάζεις άκρη, ΣΤΗΝΕΙ - ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ τον δικό του πυρήνα (φυσικά ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα δημιουργήσει κόμμα) ώστε να καταφέρει να περάσει στον Β’ γύρο των εκλογών, οπότε εκεί μπαίνουν τα διλήμματα στα κόμματα, αναλόγως του αντιπάλου. Πρωθύστερα όλα αυτά προ των βουλευτικών του 2026, α και να μην παραβλέψουμε και την επιθυμία του ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και του ΔΗΚΟ που κατσιαρίζουν ότι θα ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ από την Κυβέρνηση. Προφανώς και να αποχωρήσει το ΔΗΚΟ ή η ΕΔΕΚ ή ΔΗΠΑ ΔΕΝ θα τους ακολουθήσει ΚΑΝΕΙΣ εκ των Υπουργών που τους χρεώνονται.

• Είπαμε όλοι τους έγιναν ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΙΚΟΙ. Και η τελευταία πινελιά για να συμπληρώσετε τον ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΑΜΒΑ είναι αυτή που προσθέτει -όπως συμβαίνει και στην πλειοψηφία των αντρών- η άποψη της πρώτης κυρίας ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΚΑΡΣΕΡΑ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ, η οποία βλέπει τα πάντα υπό διαφορετική γωνία. Συνεχίζει δε απρόσκοπτα το φιλανθρωπικό της έργο και τα ανοίγματα στην κοινωνία και στις μάζες, όπως η εκδήλωση στο Τρόοδος, όπου για πρώτη φορά ανοίγει η θερινή προεδρική κατοικία στους πολίτες Λέτε να μας προκύψει …

ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΥΦ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

• Α, και να ρωτήσουμε αφελώς, Αυτοί όλοι οι συνεργάτες του Προέδρου παράγουν έργο ως τεχνοκράτες και έμπειροι στο αντικείμενο τους ή απλώς είναι διακοσμητικές γλάστρες; Απ’ αυτούς που διαβάσαμε δεν γνωρίζουμε κανένα για να τοποθετηθούμε αν εξυπηρετούν τον σκοπό τους. Η ΞΥΠ θα μελετήσει και όπως πάντα θα σας ενημερώσει… Α, και ΦΑΟΥΛ επικίνδυνο και ολίγο προκλητικό του Υφ. Μετανάστευσης να προσφέρει μισθό πεντέμισι χιλιάδων Ευρώ σε κάποιο σύμβουλο του. Όσο ΑΡΙΣΤΟΣ κι αν είναι ο κύριος, δεν προκαλούμε ΝΙΚΟΛΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ. Πατούμε στο έδαφος και κοιτάζουμε δεξιά-αριστερά μας, τι γίνεται στην κοινωνία. Δεν είναι από τον προσωπικό σου λογαριασμό που θα δίνεται το ποσό φίλε μου. Μην ακυρώνεις το έργο σου με ολισθήματα… παραπολιτικής.

Ο ΓΑΜΗΛΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

• ΥΓ: Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΙΣΜΟΣ που ενέσκηψε το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστές ιατρούς είναι και προκλητικός και συνάμα ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟΣ. Ήθελαν να κάμουν το γάμο τους στην Πάρο 2 ιατροί και διαφημίζουν το γεγονός στα πρόθυμα σόσιαλ μίντια που το ανέδειξαν με πάθος. Μετά τον γάμο στο Παρίσι είχαμε κι αυτούς, με τους ιατρούς να ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ επιδεικτικά το χρήμα όταν γύρω τους ο κόσμος υποφέρει και αγοράζει δυο ντομάτες μόνο, ελέω ακρίβειας. Υποτίθεται ότι γνωρίζετε περί ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ ως ιατροί, αλλά μου φαίνεται το πάθος για σόου, επίδειξη, ο ναρκισσισμούς, σας τυφλώνει με πολυτέλειες και αππώματα. Για να δούμε τα γεράκια του φόρου θα αρπάξουν κάτι όπως και για τους Παριζιάνους;

• Και φυσικά όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη. Ε, μα να λείψουν από τέτοιου είδους αρχοντοχωριατισμούς οι πολιτικοί μας; Α, πα, πα. Μην τους πούμε και χώρκατους και Τρουλλιώτες. Έτσι και η Πρόεδρος της Βουλής ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, πετάχτηκε ταξιδάκι στην Πάρο για να συμπορευτεί στο άππωμα, ενδεδυμένη με τα κόκκινα (να το προσέξει αυτό, γιατί η προσήλωση στο συγκεκριμένο χρώμα σε ευχάριστες στιγμές, ενδεχομένως να παραπέμπει σε ψυχικά απωθημένα). Ξέρετε όλοι οι ψηφοφόροι της Αννίτας που υποτίθεται υπηρετεί μπορούν να πάνε για γάμους στην Πάρο και να σπαταλούν χρήμα. Η υιοθέτηση του αππώματος, κανένα δεν ΩΦΕΛΗΣΕ αν δεν το αντιληφτήκατε. Μαζί της και ο ΑΘΩΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ του ΔΗΚΟ, ο οποίος μετά τα τεράτσια μας έδειξε ότι ξέρει να χτυπάει και τις καμπάνες.

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση