ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Δεν υποχωρεί στο θέμα της Γαλάζιας Πατρίδας ο Ερντογάν

«Ποιο είναι το πρόβλημα του CHP με την Τουρκία και τα συμφέροντα της Τουρκίας;» διερωτήθηκε

ΚΥΠΕ

«Aνευθυνότητα, ασυνειδησία και απροσεξία», χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος τη δήλωση του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Ναμίκ Ταν που αποκάλεσε τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ ‘παραμύθι’. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν θα υποχωρήσουν από τη Γαλάζια Πατρίδα.

Σε ομιλία του στην συνάντηση Προέδρων των Επαρχιών, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «τώρα βλέπουμε μια κοντόφθαλμη αντίληψη για τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’. Αντί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, κλείνουν το μάτι σε κάποιον κατηγορώντας τη χώρα μας για επεκτατισμό λέγοντάς την ΄παραμύθι’».

«Χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έδωσε το έθνος όχι για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά για να χαιρετίσουν τους αντιπάλους της Τουρκίας. Aυτό λέγεται ανευθυνότητα, άγνοια και απροσεξία», ανέφερε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διερωτήθηκε «ποιο είναι το πρόβλημα του CHP με την Τουρκία και τα συμφέροντα της Τουρκίας;». «Άλλο πράγμα η αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση και άλλο η παροχή υλικού στους αντιπάλους της Τουρκίας», ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω στην προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας μας, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους. Η γραμμή και η στάση μας είναι σαφείς. Δεν είμαστε μια χώρα της οποίας της παίρνουν το ψωμί», ανέφερε.

«Θα καλέσω τον Πάπα»

Ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε εξάλλου λόγο για ντροπιαστικές σκηνές στους Ολυμπιακούς του Παρισιού και ανηθικότητα που διαπράχθηκε εναντίον του κόσμου και όλων των Χριστιανών και είπε ότι θα καλέσει τον Πάπα. "Η ανηθικότητα που έγινε στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 αποκάλυψε για άλλη μια φορά την έκταση της απειλής που αντιμετωπίζουμε. Αυτό που γίνεται στο Παρίσι είναι ένα έργο που κάνει τους ανθρώπους, τα αξιότιμα πλάσματα, χαμηλότερα ακόμη και από τα ζώα. Θα καλέσω τον αξιότιμο Πάπα με την πρώτη ευκαιρία. Θα μοιραστώ μαζί του την ανηθικότητα που διαπράχθηκε εναντίον του κόσμου και όλων των Χριστιανών», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση