ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τατάρ: Πιθανότητα η Κύπρος να γίνει στόχος των συγκρούσεων στην περιοχή

Πρόσθεσε ότι έδωσε το μήνυμα πως είναι έτοιμος να συναντηθεί πάντα με την ελληνοκυπριακή πλευρά «σε μια κυρίαρχη και ίση πλατφόρμα»

ΚΥΠΕ

Yπάρχει η πιθανότητα να καταστεί στόχος η Κύπρος λόγω της γεωγραφικής της θέσης και του κινδύνου εξάπλωσης των συγκρούσεων στην περιοχή, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους στο «Τουρκικό σπίτι» πριν αναχωρήσει από την Νεα Υόρκη για τα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα ότι ο Τ/κ ηγέτης αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, είπε ότι επανέλαβε στον Αντόνιο Γκουτέρες τη δέσμευσή του σε μια λύση με διαπραγματεύσεις και τού επανέλαβε τις απόψεις του για την ισότητα των δύο πλευρών και το πώς θα μπορούσαν οι δύο πλευρές να συνεργαστούν σε διάφορα θέματα. Πρόσθεσε ότι έδωσε το μήνυμα πως είναι έτοιμος να συναντηθεί πάντα με την ελληνοκυπριακή πλευρά «σε μια κυρίαρχη και ίση πλατφόρμα».

Μαζί με την ε/κ πλευρά, συνέχισε, θα μπορούσαν να υλοποιηθούν έργα όπως οι επενδύσεις για τους υδρογονάνθρακες και το νερό, ενώ ευχήθηκε να μπορούσε να υπάρξει συνεργασία και στην καταπολέμηση της μετανάστευσης.

Στο μεταξύ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν επίσης σήμερα ότι ο «υπεξ», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είχε συναντήσεις στην Νέα Υόρκη με τον Βοηθό ΓΓ, αρμόδιο για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Ζαν Πιερ Λακρουά, την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, τον Υπουργό Εξωτερικών της Μπουρκίνα Φάσο Καραμάκο Ζαν-Μαρί Τραόρε, τον Αζέρο Υπουργό Εξωτερικών Τσεϊχούν Μπαΐραμοφ και τον ΓΓ του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας (ΟΟΣ), Άσαντ Ματζίντ Καν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση