ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αφού απέφυγε Αμερική… θετική αρχή!

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Ραν Μπεν Σιμόν, Γιόχαμ Βάλεμ, Νίκος Κωστένογλου, Τιμούρ Κετσπάγια, Σωφρόνης Αυγουστή και τώρα… Απόστολος Μάντζιος. Ο Ελλαδίτης έγινε ο έκτος προπονητής της Εθνικής Κύπρου επί προεδρίας Γιώργου Κούμα στην ΚΟΠ και ευελπιστούμε πως η πορεία της ομάδας μας θα είναι καλύτερη σε σχέση με τα όσα είδαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν είναι ότι η ομοσπονδία έκανε τις ενέργειες που κατά την άποψη μας θα υπόσχονται ένα καλύτερο μέλλον (ΕΔΩ), ωστόσο οι πρώτες ενέργειες από πλευράς του 55χρονου αν μη τι άλλο είναι ελπιδοφόρες.

Το πλέον σημαντικό κατά την άποψη μας είναι πως στις δηλώσεις του αποφεύγει τις μεγάλες κουβέντες και ότι δείχνει να ξέρει που βρίσκεται (έστω αν εργάζεται για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας). Παίρνοντας πάσα απ' τα όσα είπε ενόψει Σαν Μαρίνου (ΕΔΩ) ξεχωρίσαμε τη διαπίστωση του περί προβλήματος νοοτροπίας (πόσες φορές θίξαμε αυτό το θέμα....) κι ότι δεν μας έταξε πρόκριση στα γήπεδα της Αμερικής!

Και είναι διπλά αξιοσημείοτο αυτό γιατί στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει ομοσπονδιακούς να λένε μεγάλα λόγια και τα οποία φυσικά ποτέ δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. 

Εστιάζοντας τώρα στο αγωνιστικό και βπλέποντας την πρώτη κλήση του Μάντζιου αυτόματα προκύπτουν και τα πρώτα συμπεράσματα. Ένα εξ αυτών αφορά σίγουρα το ότι ο Άλεξ Γκόγκιτς δεν αποτελεί επιλογή για τον ίδιο. Ο αμυντικός της Σεντ Μίρεν ήταν βασική μονάδα για Κετσπάγια – Αυγουστή και παρόλο που είναι ο Κύπριος με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά φέτος… τα χαρακτηριστικά του φαίνεται πως δεν ταιριάζουν στο νέο μας τεχνικό. Σε σχέση με τις προηγούμενες κλήσεις εκτός έμειναν επίσης οι Ανδρέας Καρώ, Ντανίλο Σπόλιαριτς, Μηνάς Αντωνίου και Αντρέας Μακρής.

Οι κλήσεις των Ευαγόρα Αντωνίου και Αντρέα Σιήκκη, όπως και η συνάντηση του με μερικούς άλλους, φανερώνουν την πρόθεση για να βάλει τη σφραγίδα του… φέρνοντας στην ομάδα «νέο αίμα». Ξεχωρίζει ακόμη η επιστροφή των φορμαρισμένων Ιωάννη Κωστή και Σταύρου Γαβριήλ, όπως και το ότι κράτησε στις επιλογές τους Αγγλοκύπριους Ρούελ Σωτηρίου και Έκτωρ Κυπριανού.

Αυτά όσον αφορά στα πρόσωπα, αφού τη δική του αναφορά αξίζει και το γεγονός πως παρατηρούμε μια… ορθοφωνία σχετικά με τον αριθμό των επιλογών της εκάστοτε θέσης (με πλάνο 4-2-3-1). Ειδικά αν λάβουμε υπόψη και το ότι κάποιοι μπορούν να παίξουν σε πάνω από μια θέση τότε ποσοτικά τουλάχιστον το ρόστερ είναι καλυμμένο.

Κι αφού αναλύσαμε τις πρώτες ενέργειες του ανθρώπου που διαδέχθηκε τον Σωφρόνη Αυγουστή, χωρίς να πιστεύουμε σε θαύματα, αναμένουμε πλέον να δούμε κατά πόσο μπορέσει ο Ελλαδίτης προπονητής να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές με το πλάνο του. Γιατί όπως είπαμε στόχος δεν είναι τα τελικά Μουντιάλ ή Euro (σίγουρα όχι σε αυτή τη φάση), αλλά η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας με συνέπεια και η οποία θα επαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο (ναι μεν η ΚΟΠ δεν κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, αλλά η θέληση και το πάθος των παικτών είναι δουλειά προπονητή).

Κατά πόσο λοιπόν ο Μάντζιος αποτελέσει τον αναμορφωτή της Εθνικής Κύπρου θα το δείξει  χρόνος...

Εσφ=4πρ²: Τελευταία Ενημέρωση

Όλα βαίνουν καλώς…

Όλα βαίνουν καλώς…

Τουλάχιστον αυτό φάνηκε να βγαίνει προς τα έξω στην επέτειο των ενενήντα χρόνων
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΕΣΦ=4ΠΡ²