Πιο νόστιμο δεν γίνεται! Λαχταριστά μπέικον pancakes, αβγά με έξτρα τραγανιστό μπέικον, μανιτάρια και μέλι.
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Θερμίδες ανά μερίδα: 840
ΥΛΙΚΑ:
Για 4 μερίδες:
Για το μείγμα των pancakes:
135 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
45 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
130 ml γάλα
5 γρ. βούτυρο
2 φέτες streaky bacon, κομμένες σε κομματάκια
Για τα αβγά
4 αβγά
10 γρ. ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τα αβγά
1 ποτήρι μανιτάρια κομμένα στην μέση
4 φέτες streaky bacon
50 γρ. μέλι ή maple syrup για να σερβίρουμε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα pancakes και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.
Στο ειδικό τηγάνι για pancakes φτιάχνουμε τα pancakes. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνουμε. Στις θήκες ρίχνουμε τα κομματάκια μπέικον και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά. Σε κάθε θήκη προσθέτουμε περίπου δύο κουταλιές απ’ το μείγμα σε κάθε θήκη. Ψήνουμε τα pancakes από τη μία πλευρά. Περιμένουμε να κάνει μικρές φουσκάλες από επάνω, να ξεκολλά από το τηγάνι και τότε τo γυρίζουμε για να το ψήσουμε και από την άλλη πλευρά. Φτιάχνουμε 4 μικρά pancakes. Να σας αναφέρω ότι τα pancakes αυτά είναι μικρά και πιο χοντρά απ’ τις «ευρωπαϊκές» κρέπες, που είναι πιο μεγάλες και πιο λεπτές. Διατηρούμε τα pancakes ζεστά, μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Όταν τελειώσουμε με τα pancakes, σκουπίζουμε τις θήκες με λίγο χαρτί κουζίνας. Τοποθετούμε το τηγάνι πίσω στην εστία. Ρίχνουμε σε κάθε θήκη λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αβγά μας. Με το καπάκι του τηγανιού κλείνουμε το τηγάνι για να βοηθήσουμε το ψήσιμο των αβγών.
Παράλληλα σε ένα άλλο μαντεμένιο τηγάνι τηγανίζουμε τις φέτες μπέικον μαζί με τα μανιτάρια.
Ετοιμάζουμε 2 πιάτα, τοποθετούμε στη βάση κάθε πιάτου δύο pancakes, βάζουμε πάνω από κάθε pancake ένα τηγανισμένο αβγό. Τοποθετούμε δίπλα τις φέτες μπέικον σε κάθε πιάτο μαζί με μανιτάρια. Επαναλαμβάνουμε φτιάχνοντας και το δεύτερο πιάτο. Γαρνίρουμε με το μέλι ή maple syrup και σερβίρουμε!