24news team
Κλασσικό ριζότο με σταθερή αξία! Το διαρκές ανακάτεμα και η σταδιακή προσθήκη του ζωμού παίζει καθοριστικό ρόλο στο να φτιάξουμε τέλειο ριζότο που είναι σωστά χυλωμένο.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5’
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25’
ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 550 kcal
Top of Form
Bottom of Form
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
200 γρ. ρύζι αρμπόριο GALLO
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο (για το σοτάρισμα)
120 γρ. λευκό κρασί
1 πρέζα σαφράν
800 ml νερό στο οποίο διαλύουμε 1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών
70 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι & πιπέρι
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes