
24news team
Ένα κατεξοχήν παραδοσιακό πιάτο του τόπου μας. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην σας δώσω τη δική μου συνταγή για κολοκάσι γιαχνί, έτσι όπως έμαθα να το φτιάχνω από την πεθερά μου, Κλαίρη Λοϊζίδου. Αν και δεν είναι δύσκολο χρειάζεται να ξέρετε κάποια μυστικά. Το κολοκάσι έχει μια ιδιαιτερότητα κατά το καθάρισμα και το κόψιμό του. Δεν το πλένουμε εξωτερικά παρά μόνο το καθαρίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας ή με μια βρεγμένη πετσέτα και στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα κόβοντάς τη με το μαχαίρι, όπως καθαρίζουμε τις πατάτες. Δεν το πλένουμε, γιατί βγάζει ένα γλοιώδες υγρό. Στη συνέχεια, το κόβουμε σε κύβους μπήγοντας τη μύτη του μαχαιριού μέσα στη σάρκα του και το στριφογυρίζουμε μέχρι να κοπεί ένα κομμάτι.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
322 θερμίδες ανά μερίδα
Για 6 μερίδες σαν συνοδευτικό
Υλικά
- 1 κολοκάσι γύρω στα 2 κιλά καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 700 γρ. ή γύρω στις 4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- 500 γρ. σέλινο με το φύλλο του, χοντροκομμένο
- 1.5 λίτρο νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes