Gastronomos
Πώς γεννήθηκε αυτό το γλυκό και από πού προκύπτει το όνομά του; Ο Βασίλης Καλλίδης διηγείται ότι «το γλυκό αυτό γίνεται κανονικά μόνο με ζελέ ανανά. Πριν από λίγα χρόνια, η κυρία Σμαρούλα, η μαμά του κολλητού μου, που μας το φτιάχνει κάθε χρόνο μετά το πασχαλινό τραπέζι, μπερδεύτηκε και έβαλε ένα φακελάκι ανανά και ένα ζελέ μπανάνα. Μόλις το καταλάβαμε με την πρώτη μπουκιά, αφού γελάσαμε, διαπιστώσαμε πως είναι πιο νόστιμο από το καθιερωμένο και το βαφτίσαμε “Μπανανά”! Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο το πιο δροσερό γλυκό του Πάσχα στο σπιτικό μας είναι το υβριδικό αποτέλεσμα ενός χαριτωμένου λάθους. Μη βάλετε ωμό, φρέσκο ανανά στο γλυκό αυτό. Τα ένζυμά του συνήθως δεν αφήνουν τη ζελατίνη να πήξει. Το έπαθα και έμαθα, όποτε το μοιράζομαι μαζί σας».
Υλικά
1 κονσέρβα κομπόστα ανανά σε φέτες, βάρους 500 γρ.
1 κουτί φρουί ζελέ ανανάς (περιέχει 2 φακελάκια)
1 κουτί φρουί ζελέ μπανάνα (περιέχει 2 φακελάκια)
1 κιλό γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
Για το σερβίρισμα
σαντιγί έτοιμη ή σπιτική
κερασάκια μαρασκίνο
Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomo