Gastronomos
Η διάσημη γαλλική τάρτα είναι πλούσια, με γεμάτη γεύση και βουτυρένιο άρωμα. Εδώ την κάνουμε με έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού για μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα.
Υλικά
1 φύλλο ζύμης κουρού, λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της ταρτιέρας
Για τη γέμιση
200 γρ. καπνιστό μπέικον, σε μικρά κομμάτια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
250 ml κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι)
400 γρ. καλής ποιότητας παλαιωμένη, αλλά όχι πολύ πικάντικη κρητική γραβιέρα ή γαλλικό τυρί Gruyère, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
Διαβάστε τη διαδικασία στον γαστρονόμο