ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κοτολέτες α λα μπολονιέζε

Το σκεπτικό με την κοτολέτα είναι ότι τη χρησιμοποιούμε σαν βάση, όπως στην πίτσα, πάνω στην οποία χτίζουμε τα υλικά της

Gastronomos

«Αυτή τη συνταγή την κάνουν στην Μπολόνια από το 1300, ίσως και παλαιότερα. Οι κοτολέτες είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές. Τις είχαμε κι εμείς στο Μιλάνο, αλλά εκεί συνηθίζαμε και τις τρώγαμε σκέτες. Ήταν μια απλή τηγανητή κοτολέτα. Το σκεπτικό με την κοτολέτα είναι ότι τη χρησιμοποιούμε σαν βάση, όπως στην πίτσα, πάνω στην οποία χτίζουμε τα υλικά της.

Βάλτερ Φανιόνι

Υλικά
2 λεπτές φέτες από μοσχαρίσιο entrecôte, χτυπημένες από τον χασάπη, ώστε να γίνουν πολύ λεπτές (το «entrecôte» είναι γαλλικός όρος που σημαίνει «ανάμεσα στα πλευρά». Πρόκειται για το γνωστό μας rib eye)
2 αυγά, χτυπημένα
1 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
2 φέτες προσούτο
2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ. σούπας βούτυρο + 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας απλή, έτοιμη ή σπιτική
αλάτι

Διαβάστε τη διαδικασία της συνταγής στον gastronomo

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση