Χρόνος ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες (ή ανάλογα με το βάρος του γκάμον)
Θερμίδες: 130 ανά 100 γρ.
ΥΛΙΚΑ:
Για 6 -8 μερίδες:
Ένα κομμάτι Γκάμον ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ γύρω στα 1.3 κιλά
1 λίτρο νερό
1 κουταλιά σπόροι πιπεριού (peppercorns)
½ πορτοκάλι κομμένο σε κομμάτια
1 κουταλάκι κανέλα
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού:
¾ ποτηριού μαρμελάδα πορτοκάλι
4 κουταλιές αγγλική μουστάρδα
1 κουταλάκι chili powder
1 κουταλάκι αλάτι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com