ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Cheesecake στον φούρνο: Κλασικό, εύκολο και απίστευτα κρεμώδες

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Κι αν έχουμε φάει τσιζκεϊκ τα τελευταία χρόνια! Πάντα όμως επιστρέφουμε στο αμερικανικό κλασικό cheesecake με το τυρί κρέμα, που ψήνεται στον φούρνο και βγαίνει κρεμώδες και ξινούτσικο τόσο όσο. Εδώ προτείνουμε να το σερβίρετε με την κλασική επικάλυψη με βύσσινα, αλλά εναλλακτικά μπορείτε να το σερβίρετε μόνο με φρέσκα φρούτα εποχής ή με μαρμελάδα.

Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα digestive
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
110 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο, αλλά κρύο

Για τη γέμιση
600 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
180 γρ. ξινόκρεμα ή crème fraîche ή γιαούρτι αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Για την επικάλυψη
1 κονσέρβα (των 425 γρ. περίπου) βύσσινα σε σιρόπι, στραγγισμένα
150 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση