Μια ταρτ τατέν είναι αυτό το ζουμερό γλύκισμα, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε με ροδάκινα ή γιαρμάδες
Gastronomos
Υλικά
6 ώριμα, σφιχτόσαρκα ροδάκινα, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια, και στη συνέχεια σε μέτριου πάχους φέτες
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1 αυγό
150 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
80 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
1 λοβός βανίλιας (τον χαράσσουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια)
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomo