ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κις Λορέν με έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού

Η διάσημη γαλλική τάρτα είναι πλούσια, με γεμάτη γεύση και βουτυρένιο άρωμα

Gastronomos

Η διάσημη γαλλική τάρτα είναι πλούσια, με γεμάτη γεύση και βουτυρένιο άρωμα. Εδώ την κάνουμε με έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού για μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα.

Υλικά

1 φύλλο ζύμης κουρού, λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της ταρτιέρας

Για τη γέμιση
200 γρ. καπνιστό μπέικον, σε μικρά κομμάτια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές ροδέλες
250 ml κρέμα γάλακτος (ή γιαούρτι)
400 γρ. καλής ποιότητας παλαιωμένη, αλλά όχι πολύ πικάντικη κρητική γραβιέρα ή γαλλικό τυρί Gruyère, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένο μοσχοκάρυδο

Διαβάστε τη διαδικασία στον γαστρονόμο

 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση