ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακαρονάδα με γαρίδες και καλαμάρι

Δείτε την συνταγή

24news team

Θεαματική και woo μακαρονάδα του καλοκαιριού. Προσέξτε ότι πρώτα ψήνουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι στον φούρνο, γιατί έτσι ελέγχουμε καλύτερα το ψήσιμό τους. Ανακατεύουμε μετά όλα τα υγρά που κατέβασαν οι γαρίδες και το καλαμάρι στο ταψί για να μυρίσει το φαγητό μας θάλασσα. Ένα υπέροχο must make πιάτο για αυτό το καλοκαίρι!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 10΄

Μερίδες: 3

Θερμίδες ανά μερίδα: 620 kcl

ΥΛΙΚΑ:
Για να ψήσουμε τις γαρίδες και το καλαμάρι:
6 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες, με την ουρά και το κεφάλι άθικτα.

300 γρ. baby καλαμάρι, καθαρισμένο
20 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι πάπρικα

1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
Για τα μακαρόνια:
250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ολικής, La Molisana Integrali
Μπόλικο αλατισμένο, ζεματιστό νερό
Για τη σάλτσα ντομάτας:
200 γρ. ντομάτα τριμμένη, συσκευασίας
30 γρ. ούζο
10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
20 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελάχιστο σκόρδο (προαιρετικά)
10 ντομάτες cherry κομμένες στη μέση
25 γρ. ελαφριά κρέμα γάλακτος
Ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού για να σερβίρουμε

Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση

Wiz 50 Βest Restaurants - The Wine Fair

Wiz 50 Βest Restaurants - The Wine Fair

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου συναντούν τα καλύτερα οινοποιεία της χώρας! Ο στόχος; Η ανάδειξη και ενδυνάμωση της κυπριακής ...
Wiz Guide
 |  FOOD & DRINK