Gastronomos
Ελαφρύ, νόστιμο και με τη διακριτική γεύση και άρωμα καρύδας είναι αυτό το ρυζόγαλο. Το ετοίμασαν ο πατέρας Θεόφιλος και ο μοναχός Στέφανος στη Μονή Σινά.
Υλικά
3 κονσέρβες (των 400 γρ.) κρέμα καρύδας με 22% λιπαρά (τη βρίσκουμε σχεδόν σε όλα τα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τις κονσέρβες ή τα έθνικ τρόφιμα)
400 ml νερό
100 γρ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα Σερρών
8 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κάψουλες βανιλίνη (ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
20 γρ. κορν φλάουρ
Για το σερβίρισμα
καρύδα αποξηραμένη, σε νιφάδες ή τρίμμα, ελαφρά καβουρδισμένη σε ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ξανθύνει (ή μείγμα της με λίγα φιστίκια αράπικα ανάλατα, καβουρδισμένα ελαφρώς και χοντροτριμμένα)
Διαβάστε τη διαδικασία της συνταγής στον γαστρονόμο