Gastronomos
*Χριστόφορος Πέσκιας
Με κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών, τζίντζερ, σκόρδο, ρυζόξυδο και άλλα υλικά ασιατικής προέλευσης φτιάχνουμε μια, γεμάτη χαρακτήρα, σάλτσα για τα χοιρινά παϊδάκια (spare ribs).
Υλικά
1 κιλό χοιρινά spare ribs, ξεχωρισμένα μεταξύ τους, μήκους περίπου 7 εκ. έκαστο
100 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
500 ml ζωμός κοτόπουλου
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού κινεζικό μείγμα 5 μπαχαρικών (το βρίσκουμε έτοιμο στα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα)
2 κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
4 κουτ. σούπας plum sauce (σάλτσα δαμάσκηνου)
2 κουτ. σούπας σάλτσα στρειδιών
4 κουτ. σούπας ρυζόξιδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ