Gastronomos
Το ροδάκινο ταιριάζει πολύ με το χοιρινό. Αν δοκιμάσετε αυτές τις ζουμερές μπριζόλες με το γλυκοπικάντικο γλάσο, θα συμφωνήσετε απόλυτα. Με ψητά ροδάκινα και μια πράσινη σαλάτα είναι θαυμάσιο φαγητό.
Κείμενο: Χριστόφορος Πέσκιας
Υλικά
6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού, χωρίς κόκαλο, βάρους περίπου 300 γρ. η καθεμία
6 ροδάκινα, ξεφλουδισμένα* κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια
λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα
Για την άλμη
120 γρ. αλάτι
110 γρ. μέλι
120 ml νερό
10 κεδροκούκουτσα
2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Για το γλάσο
100 ml λευκό ξηρό κρασί, κατά προτίμηση Sauvignon blanc
100 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
1 πιπερίτσα χαλαπένιο (ή άλλη καυτερή), ψιλοκομμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μυστικά
*Τα ροδάκινα ξεφλουδίζονται εύκολα όπως οι ντομάτες: χαράσσουμε χιαστί τη βάση τους, τα βυθίζουμε σε δόσεις για 10 δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό που κοχλάζει και τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. Τα αφήνουμε για 1 λεπτό, τα ξεφλουδίζουμε (πολύ εύκολα) και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Διαβάστε τη διαδικασία της συνταγής στον gastronomo