ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γαλακτερή αμυγδαλόπιτα

Αυτή η αμυγδαλόπιτα είναι ένα μάθημα οικιακής οικονομίας!

Gastronomos

Αυτή η αμυγδαλόπιτα είναι ένα μάθημα οικιακής οικονομίας! Μουλιάζουμε αμύγδαλα και τα πολτοποιούμε. Με το υγρό κάνουμε την κρέμα και με τα αμύγδαλα τη βάση.

Υλικά
Για την κρέμα
250 γρ. λευκά αμύγδαλα, άψητα και ανάλατα
250 γρ. νερό
250 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
150 γρ. ζάχαρη
10 γρ. ζελατίνη σε μορφή φύλλων
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

Για τη βάση
450 γρ. από τον πολτό αμυγδάλου που μας έχει μείνει από την κρέμα
230 γρ. ζάχαρη
60 γρ. ασπράδι αυγού (από 2 αυγά)
λίγη κανέλα σε σκόνη, για πασπάλισμα

Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomos

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση