Κείμενο: Στέλιος Παρλιάρος / Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Gastronomos
Υλικά
400 γρ. βερίκοκα, κομμένα στα δύο
Για τη βάση
165 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
165 γρ. βούτυρο αγελάδος
4 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
165 γρ. ζάχαρη
85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Για την κρέμα σοκολάτας
500 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% - 36% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
500 γρ. κουβερτούρα, περίπου 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos