Φωτογραφία: Μανώλης Καραμανώλης
Gastronomos
Το μπόλικο ελαιόλαδο είναι το μυστικό σε αυτή τη συνταγή, με το οποίο σιγομαγειρεύονται τα υλικά και γίνονται τρυφερά και ολόγλυκα. Ο σεφ προτείνει να μεταφέρουμε το φαγητό στα πιάτα με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουμε το πολύ λάδι και να ραντίσουμε κάθε μερίδα με λίγο ωμό, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Υλικά
1 μέτριο κοτόπουλο, κομμένο σε 6 μερίδες
1 κιλό φασολάκια, καθαρισμένα
500 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (μαζί με το ζουμί τους)
300 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη
1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος
200 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε τη διαδικασία στον gastronomo