Gastronomos
Apple crumble, μια μηλόπιτα χωρίς ζύμη! Καραμελώνουμε τα μήλα, τα βάζουμε στη φόρμα και τα σκεπάζουμε με τραγανό μείγμα φουντουκιού. Σερβίρουμε με καραμέλα και παγωτό.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ
Υλικά
Γέμιση
700 γρ. κόκκινα μήλα Στάρκιν (ζυγισμένα καθαρισμένα – περίπου 3 μήλα)
70 γρ. βούτυρο αγελάδας
70 γρ. (1/3 κούπας) ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Τραγανό μείγμα φουντουκιού
140 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο, από το ψυγείο
220 γρ. (1 κούπα + 2 κουτ. σούπας) ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική + λίγη ακόμα για την επιφάνεια
160 γρ. (1 + 1/4 κούπας) αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/3 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
220 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα για 8-10 λεπτά στους 160°C και χοντροσπασμένα
Αλμυρή καραμέλα
150 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
40 γρ. (1/4 κούπας) νερό
150 γρ. (3/4 κούπας) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1/2 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού (ή χοντρό θαλασσινό αλάτι)
90 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε μικρά κομμάτια
Σερβίρισμα
παγωτό καραμέλα (προαιρετικά)
Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomos