Gastronomos
Λίγο από Μαρόκο και λίγο από Λίβανο έχει αυτή η συνταγή για πεντανόστιμα κεφτεδάκια.
Αλέξανδρος Τσιοτίνης
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
1 1⁄2 κιλό αρνίσιος κιμάς
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
1/2 κουτ. γλυκού φασκόμηλο φρέσκο, ψιλοκομμένο, ή 1/4 κουτ. γλυκού ξερό, τριμμένο
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, κοπανισμένος
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος ξερός, σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού αγριοκύμινο (σε μπαχαράδικα. Λέγεται και caraway - η γεύση του δεν θυμίζει κύμινο, είναι ελαφρώς γλυκοπικάντικη με τόνους μάραθου, γλυκάνισου, θυμαριού)
1 αυγό
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
40 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξίδι κόκκινου κρασιού
2 κουτ. γλυκού αγριοκύμινο, τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού σουμάκ
6-8 μικρά αγγουράκια, τουρσί
Διαβάστε τη διαδικασία της συνταγής στον gastronomos