ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τάρτα gingerbread με γέμιση κρέμα σοκολάτα με αμαρέτο

Δείτε τη συνταγή

Gastronomos

Γεμάτη αρώματα είναι αυτή η τάρτα, αφού η ζύμη περιέχει ένα πλήθος μπαχαρικών και η γέμιση μοσχοβολά πικραμύγδαλο.

Κυριακή Δασύρα

Υλικά
Για τη βάση
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κοφτά κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
2 κοφτά κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
ελάχιστο αλάτι
65 ml ηλιέλαιο
65 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη (αυτή που μοιάζει με βρεγμένη άμμο)
1 αυγό
75 ml μέλι (ή μελάσα)

Για τη γέμιση
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
300 γρ. κουβερτούρα με περίπου
70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
80 γρ. μέλι
80 ml Αmaretto ή άλλο λικέρ πικραμύγδαλο

Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomos

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση