Wiz Guide
Τα «Tacos αλά Κυπριακά» του Φιλήμων Γεύσεις, τα «Pittacos El Boukkomador!» από το Boukkoma και τα sushi με κολοκάσι και χαλούμι από την ταβέρνα Old Simos.
Μας αρέσουν ξένες κουζίνες, οι ethnic και οι εξωτικές γεύσεις. Μας αρέσει να παίρνουμε γεύση από άλλους λαούς μέσα από την κουζίνα τους. Ενίοτε όμως μας αρέσει και η ευρηματικότητα των ντόπιων που παίρνουν κλασσικές ξενόφερτες συνταγές και τους αλλάζουν τα φώτα, προσαρμόζοντάς τες στα δικά μας μέτρα, προσθέτοντας σε αυτές παραδοσιακά κυπριακά υλικά.
Πιο κάτω τρεις περιπτώσεις πιάτων, από τρία μαγαζιά στο νησί, που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο αυτή τη συνθήκη.
«Tacos αλά Κυπριακά» από Φιλήμων Γεύσεις
Ένα παραδοσιακό μεξικάνικο πιάτο, στο οποίο δόθηκε μια πιο ντόπια γεύση! Ως γνωστό, τα τάκος μπορούν να φτιαχτούν με ποικίλα υλικά όσον αφορά τη γέμισή τους. Ο Μνάσονας, στο Φιλήμων Γεύσεις, επέλεξε να τα κάνει κυπριακά, βάζοντας σε κυπριακή πίτα κιμά λουκάνικου με κυπριακά βότανα ΦΙΛΗΜΩΝ, χαλίτζι θρυμματισμένο, αυγό μάτι, sauce από αβοκάντο-μάνγκο-γιαούρτι και θρυμματισμένα pistachios. Το πιάτο αυτό προσφέρεται κάθε σαββατοκύριακο, στο «φιλήμων-γεύσεις-μπούκωμα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ WIZ