
Gastronomos
Κατσαρολάτους φτιάχνουν τους γίγαντες πλακί στην «Κληματαριά», κι ας είναι οι γάστρες το δυνατό τους σημείο. Και γίνονται λουκούμι, μελωμένοι ωραία και ακέραιοι στο σχήμα – δεν έχουν ρωγμές ούτε διαλύονται. Για όποιον τους θέλει πιο ξεροψημένους, η Μαρία Σιώτου μάς δίνει και την εναλλακτική για ψήσιμο στον φούρνο.
Ταβέρνα Κληματαριά
Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες ελέφαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
3 φύλλα σέλερι, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150-200 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξίδι
Διαβάστε τη διαδικασία στον γαστρονόμο