ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γίγαντες πλακί στην κατσαρόλα

Γίνονται λουκούμι

Gastronomos

Κατσαρολάτους φτιάχνουν τους γίγαντες πλακί στην «Κληματαριά», κι ας είναι οι γάστρες το δυνατό τους σημείο. Και γίνονται λουκούμι, μελωμένοι ωραία και ακέραιοι στο σχήμα – δεν έχουν ρωγμές ούτε διαλύονται. Για όποιον τους θέλει πιο ξεροψημένους, η Μαρία Σιώτου μάς δίνει και την εναλλακτική για ψήσιμο στον φούρνο.

Ταβέρνα Κληματαριά

Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες ελέφαντες, μουλιασμένοι αποβραδίς
1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1/2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
2 καρότα, κομμένα σε φέτες
3 φύλλα σέλερι, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150-200 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ξίδι

Διαβάστε τη διαδικασία στον γαστρονόμο

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση