Gastronomos
Λαχταριστό κέικ γεμιστό με πραλίνα και επικάλυψη σοκολάτας, ένα κέικ που θα ξετρελάνει τους λάτρεις της σοκολάτας και όχι μόνο.
Κυριακή Δασύρα
Υλικά
Κέικ
2 κούπες ζάχαρη λευκή
1 + 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κούπας κακάο
1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 κούπα φρέσκο γάλα
1/2 κούπα ηλιέλαιο
2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
1 κούπα καυτό νερό
Γέμιση
3 κούπες σπιτική πραλίνα (κάνουμε 1½ δόση, δηλαδή πολλαπλασιάζουμε κάθε υλικό επί 1,5) ή έτοιμη πραλίνα του εμπορίου
Γαρνίρισμα
100 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
50 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
Μυστικά
Μπορούμε να περιχύσουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα όλη την επιφάνεια του κέικ ή, αν θέλουμε, την αδειάζουμε σε σαλτσιέρα για να βάλει ο καθένας όση θέλει στο κομμάτι του.
Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomo