ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπακλαβάς με 5 ξηρούς καρπούς

Αμύγδαλα, φυστίκια, φουντούκια, καρύδια και κουκουνάρια σε ένα πλούσιο μπακλαβά. Ακαταμάχητος!

Gastronomos

Υλικά
100 γρ. αμύγδαλα λευκά, ανάλατα
100 γρ. φιστίκια
50 γρ. φουντούκια
50 γρ. καρύδια
100 γρ. κουκουνάρια
150 γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
130 γρ. βούτυρο αγελάδος, για άλειμμα (ταψιού και φύλλων)
450 γρ. φύλλα Βηρυτού ή φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 λεμόνι ακέρωτο, κομμένο στη μέση

Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomo

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση