Gastronomos
Υλικά
Για τα μπιφτέκια
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας ούζο
70 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
60 γρ. κρητικό απάκι, σε μικρά καρέ (ή άλλο καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας μας)
200 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη λεμονάτη σάλτσα
40 ml χυμός λεμονιού
90 ml ελαιόλαδο
90 γρ. μουστάρδα
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
1 πιπεριά κέρατο, σε μικρά καρέ
30 γρ. κέτσαπ
Διαβάστε τη διαδικασία στον gastronomo