
Gastronomos
Ένα «μελωμένο πιάτο» με μπρόκολο, μοσχάρι και τζίντζερ γευστικό και υγιεινό
Υλικά
τα μπουκετάκια από 2 μέτρια μπρόκολα
800 γρ. μοσχάρι από ελιά, κομμένο σε κύβους 1,5-2 εκ.
500 γρ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους 1,5 εκ.
200 ml κρασί λευκό, ξηρό
1 ½ κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
περίπου 1 λίτρο ζωμός κότας ή ζεστό νερό
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
2 δαφνόφυλλα
2 ολόκληρα καρδάμωμα (γνωστά και ως κακουλέ, σε καλά μπαχαράδικα)
2 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά), καβουρντισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos