Φωτογραφία Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Gastronomos
Άρης Βεζενές
Έτοιμοι για BBQ; Φτερούγες κοτόπουλου υπέροχα τρυφερές, με γλάσο κολλώδες-να γλείφεις τα δάχτυλά σου- και εκρηκτικής νοστιμιάς από τον Άρη Βεζενέ.
Υλικά
1.500 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
μηλόξιδο για άλειμμα
Για την ξηρή μαρινάδα
15 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
15 γρ. αλάτι
10 γρ. σκόρδο σε σκόνη
10 γρ. κρεμμύδι σε σκόνη
5 γρ. σκόνη τσίλι
5 γρ. καπνιστή πάπρικα
3 γρ. κύμινο τριμμένο
3 γρ. μαύρο πιπέρι
3 γρ. πιπέρι καγιέν
60 ml ελαιόλαδο
Για το γλάσο
300 ml ζεστό νερό
120 γρ. σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
600 ml fish sauce (σάλτσα ψαριού)
1.100 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. ρυζάλευρο (όχι την παιδική τροφή), αραιωμένο σε λίγο νερό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos