ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιαννιώτικος μπακλαβάς

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Τα Γιάννενα φημίζονται για τον μπακλαβά τους, ο οποίος περιέχει καρύδι. Φτιάχνουν διάφορες εκδοχές και με διαφορετικά είδη βουτύρου. Στις πιο «βαριές» εκδοχές χρησιμοποιούν αιγοπρόβειο βούτυρο από βάζο, ενώ άλλοι προτιμούν το αγελαδινό, που δεν έχει τόσο ρουστίκ άρωμα. Τα ζαχαροπλαστεία, όμως, πουλάνε και ένα είδος μπακλαβά που το ονομάζουν «γιαννιώτικο». Αυτό έχει μια «τσαχπινιά»: εκτός από φύλλο κρούστας, περιέχει και φύλλο κανταΐφι, που του δίνει μια έξτρα τραγανή νότα. Έτσι τον φτιάχνουμε και εδώ!

Υλικά
200 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο, από βάζο
300 γρ. βούτυρο αγελάδας
300 γρ. καρυδόψιχα
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
400 γρ. φύλλο κανταΐφι
20 φύλλα κρούστας (κατά προτίμηση νωπά και όχι κατεψυγμένα – τα βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και όχι στην κατάψυξη)

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
500 ml νερό
80 γρ. γλυκόζη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση