Gastronomos
Υλικά
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς με λιγότερο λίπος (π.χ. στρογγυλό ή τρανς)
100 γρ. αρνίσιος κιμάς από μπούτι
3 φέτες μαύρο ψωμί, μουσκεμένες και στυμμένες
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση)
1/2 κ.γ. σουμάκ (ανατολίτικο μπαχαρικό με όξινη γεύση - σε μπαχαράδικα· εναλλακτικά, βάζουμε λίγο ξύσμα λεμονιού)
Γαρνιτούρα
12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/3 κ.γ. κύμινο, κοπανισμένο
1 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ολόκληρα
1 κ.γ. ολόκληρα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κ.γ. ξερή αλατοπίπερο
Σος γιαουρτιού
200 γρ. light γιαούρτι της αρεσκείας μας
1/2 κ.γ. ξερός δυόσμος
1 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Τύλιγμα
8 πίτες ολικής άλεσης για σουβλάκι ή μεσαίου μεγέθους αραβικές
8 κομμάτια λαδόκολλας, κομμένα κατά
5 εκ. μεγαλύτερα σε διάμετρο από το μέγεθος της πίτας
Μυστικά
Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό για περίπου 10 λεπτά. Είτε κάνουμε το ζύμωμα με το χέρι είτε στο μίξερ, αν θέλουμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία, ρίχνουμε λίγο τριμμένο πάγο (περίπου 1/2 κούπα), που θα βοηθήσει να σπάσουν οι ίνες του κρέατος και να αφρατέψει το μείγμα.
Διαβάστε τη διαδικασία της συνταγής στον gastronomos