Gastronomos
Η Νένα Ισμυρνόγλου ετοιμάζει το απόλυτο παστίτσιο με «μπολονέζ» χταποδιού και «μπεσαμέλ» φτιαγμένη με ελαιόλαδο και γάλα σόγιας. Η γευστική λεπτομέρεια που απογειώνει το φαγητό είναι τα φουρνιστά ντοματίνια που ανακατεύονται με το χοντρό μακαρόνι!
Υλικά
1 χταπόδι περίπου 1 1⁄2 κιλό (καθαρισμένο)
1 δάφνη
3 κόκκοι μαύρο πιπέρι
500 γρ. μακαρόνια Νο 2, για παστίτσιο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα ντοματίνια
200 γρ. ντοματίνια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
50 ml ελαιόλαδο
20 ml ξίδι βαλσαμικό
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
Για την «μπολονέζ»
90 ml ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού κοπανισμένος μαραθόσπορος
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
70 ml ούζο
420 γρ. (1 κονσέρβα) ολόκληρα ντοματάκια, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
τα φύλλα από 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
Για την «μπεσαμέλ»
100 ml ελαιόλαδο
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. σουσάμι
1 λίτρο γάλα σόγιας
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
Διαβάστε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomo