
24news team
Πόσες φορές τραβά η όρεξη μας ζεστό, φρέσκο και τραγανιστό γαλακτομπούρεκο, εμένα πάντως είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά και αυτή η εύκολη εκτέλεση θα σας δώσει μάξιμουμ απόλαυση με μίνιμουμ προσπάθεια!
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 30’
ΥΛΙΚΑ:
Για 4-5 μερίδες:
Για το φύλλο:
½ συσκευασία φύλλο μπακλαβά (225 γρ.)
70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη Κρέμα:
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 160 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- ½ κουταλάκι αλεσμένη μαστίχα
Για το Σιρόπι:
- 200 γρ. νερό
- 180 γρ. ζάχαρη
- Χυμός από 1 λεμόνι
- ¼ κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes