ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γλυκό καρπούζι (Συνταγή)

Δείτε την συνταγή

24news team

Δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι που αγαπά τα παραδοσιακά γλυκά.

Τα καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο. Αυτό το γλυκό είναι ένα από τα αγαπημένα μας. Για να το φτιάξουμε, πρέπει το καρπούζι που θα αγοράσουμε να έχει χοντρή φλούδα.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 30΄ και 2 ώρες να μουλιάσει το γλυκό στον ασβέστη
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

205 θερμίδες ανά 100 γρ. μαζί με το σιρόπι του

Για 2 κιλά γλυκού μαζί με το σιρόπι του

Υλικά

  • 1 κιλό καθαρισμένο φύλλο καρπουζιού (το άσπρο μέρος)
  • Μπόλικο κρύο νερό για να καλύψει όλα τα κομμάτια του φύλλου του καρπουζιού
  • 1 κουταλιά ασβέστη σε σκόνη (μπορείτε να προμηθευτείτε ασβέστη από την υπεραγορά, θα τον βρείτε σε σακουλάκια σελοφάν συσκευασίας των 200 γρ.)
  • 500 ml νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Χυμός από ½ λεμόνι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes 

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση