ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γαλατένια ρολάκια (Panini al latte)

Δείτε την συνταγή

Gastronomos

Αφράτα, ελαφρά βουτυράτα, τα γαλατένια ψωμάκια, μαζί με λίγο ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο, είναι ιδανικό καλωσόρισμα σε ένα τραπέζι. Ωραία ιδέα και για πρωινό, αλειμμένα με βούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα.

Υλικά

  • 350 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 12 γρ. νωπή μαγιά
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 160 ml χλιαρό γάλα (φρέσκο, πλήρες)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά με ένα πιρούνι
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κρόκος αυγού ανακατεμένος με 1 κουτ. σούπας γάλα (για το άλειμμα)
  • σουσάμι, μαυροκούκι, ηλιόσποροι (προαιρετικά, για το πασπάλισμα)

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Food & Drink: Τελευταία Ενημέρωση