Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Gastronomos
Αφράτα, ελαφρά βουτυράτα, τα γαλατένια ψωμάκια, μαζί με λίγο ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο, είναι ιδανικό καλωσόρισμα σε ένα τραπέζι. Ωραία ιδέα και για πρωινό, αλειμμένα με βούτυρο, μέλι ή μαρμελάδα.
Υλικά
- 350 γρ. αλεύρι σκληρό
- 12 γρ. νωπή μαγιά
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 160 ml χλιαρό γάλα (φρέσκο, πλήρες)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά με ένα πιρούνι
- 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, μαλακωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κρόκος αυγού ανακατεμένος με 1 κουτ. σούπας γάλα (για το άλειμμα)
- σουσάμι, μαυροκούκι, ηλιόσποροι (προαιρετικά, για το πασπάλισμα)
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos