Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Gastronomos
Κείμενο: Νένα Ισμυρνόγλου
Αυτός ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι πολύ ιδιαίτερος. Φτιάχνεται με πολτό από ολόκληρα βρασμένα πορτοκάλια, ο οποίος βράζει μαζί με νερό και μπαχαρικά και γίνεται σιρόπι.
Υλικά
- 250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη
- 2 μικρά λεπτόφλουδα πορτοκάλια ολόκληρα, πλυμένα1
- κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι, τριμμένο
- 80 γρ. αμύγδαλα λευκά, χοντροσπασμένα
- 200 γρ. (1 κούπα + 2 κουτ. σούπας επιπλέον) σιμιγδάλι χοντρό
- 100 ml (1/2 κούπα) ελαιόλαδο
- κανέλα σε σκόνη, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στον gastronomos